Eмисия новини
от 07.00 часа

Специално тв шоу отбелязва 60-годишнината на БНТ

Снимка: Евелина Стоянова

Тази година Българската национална телевизия навършва 60 години.

Пред БНР телевизионният водещ Драгомир Драганов заяви, че от тази вечер стартира шоу от 60 епизода под мотото „Първа програма продължава и ще продължава“. Те ще бъдат излъчвани всяка вечер без четвъртък от 22,00 часа.

„Позволявам си да използвам думата шоу, защото то няма да има нищо общо с онези формати, които зрителите си спомнят, например отпреди 5 г., когато празнувахме 55-годишнината на БНТ“, каза той в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“.

„Нашето шоу ще има визията на един калейдоскоп – на пръв поглед абстрактен и дори абсурден, но на първо място ще бъдат спомените на зрителите. Неслучайно в студиото при мен ще има гости, с които ще се връщаме в техните спомени, в срещите има със знакови лица от телевизията и тяхното присъствие на екрана“, разкри още Драгомир Драганов.

Той допълни още, че шоуто ще обхване цялата палитра от кадри в Златния фонд на БНТ – концерти, празнични програми, обществено-политически събития.

„БНТ е бастион на професионализма, така както Българското национално радио е единственият символ за професионално радио в България. Всичко останало, което лети в ефира е абсолютна аматьорщина и то в много опасни размери“, смята Драганов, припомняйки обществената роля на Националната телевизия.

Интервюто можете да чуете в звуковия файл. 

Още от