Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп отрича участие на правителството при използване на негови курортни комплеси

Американският президент Доналд Тръмп.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп заяви в понеделник, че "не знае нищо" за самолет на ВВС на САЩ, който е кацнал на летище в близост до курорта "Търнбери", Шотландия, чийто собственик е той, както и за решението на екипажа на самолета да остане в курортни комплекс за една нощ, добавяйки само, че те имат "добър вкус".

Той също така отхвърли, че е знаел за решение на вицепрезидента Майк Пенс да остане за една нощ в друг курорт, собственост на Тръмп - голф комплекса "Донбег" в Ирландия, като каза, че семейството на Пенс живее там и че той е искал да спре при тях и да ги види по време на европейското си посещение.

"Не знам нищо за самолет на американските ВВС, който е кацнал на летище (което не притежавам и с което нямам нищо общо) близо до Turnberry Resort (който аз притежавам) в Шотландия и за зареждане с гориво, като екипажът е бил пренощувал в комплеска (те имат добър вкус!). Няма нищо общо с мен!", написа Тръмп в туитър.

"Няма нищо общо с мен и решението на нашия страхотен вицепрезидент Майк Пенс да пренощува в един от курортите, притежавани от мен в Донбег, Ирландия. Семейството на Майк живее от много години в Донбег и вицепрезидентът е сметнал, че по време на много натоварената си европейска визита той ще спре и ще види семейството си!", написа той в следващ туит.

Коментарите на Тръмп идват, след като американските Военновъздушни сили заявиха, че ще започнат проверка на престоите в курорта на Тръмп в Търнбери и на засиленото използване на близкото летище Престуик. Междувременно демократите в Камарата на представителите започнаха разследване на решението на Майк Пенс да посети Донбег, като го обвиниха в пренасочване на пари от данъкоплатци към бизнеса на президента Тръмп.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна