Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елеонора Николова: Като кандидат за кмет на Русе искам да върна дебата ляво - дясно

По думите ѝ днес Русе е много тъжен град, смазан от липса на перспектива

Елеонора Николова
Снимка: БГНЕС

"Това е политическо предизвикателство. Искам да върна дебата ляво - дясно и да се позиционирам като политик със собствена физиономия, сили и възможности". Това каза пред БНР Елеонора Николова, която 17 години след първата си изборна победа отново се кандидатира за кмет на Русе.

"Сега СДС е зад мен", заяви тя и уточни, че отново ще разчита на подкрепата на СДС. Николова припомни, че преди години е въстанала срещу отказа на СДС да прави политика: "Ще се опитам да направя социален експеримент - доколко гражданите биха гласували за един кандидат, който е доказал какво може, и доколко биха се съобразили с безспорното статукво и подчинени на корпоративния, чиновническия и платения вот и гласуват за това, което партиите са им сготвили".

В предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Николова заяви, че е десен кандидат и ще търси подкрепа само от десни организации и избиратели. 

Бившата председателка на БОРКОР Елеонора Николова оцени като "златна възможност" раздорите в организацията на ГЕРБ в Русе, за да привлече разочаровани от случващото се в партията на Бойко Борисов: "Това е една златна възможност и аз съм я преценила", каза тя.

По думите ѝ днес Русе е много тъжен град, защото обезлюдява и хората нямат надежда: "Няма индустрия, промишленост, която да предлага атрактивни работни места. Градът е смазан от липса на перспектива. Ние се приближаваме към Видин, не към Велико Търново или Стара Загора".

Цялото интервю на Даниела Големинова с Елеонора Николова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна