Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов: Резултатите от местния вот ще са решаващи за управляващата коалиция

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов говори пред журналисти, след като регистрира в ЦИК партията си за участие в местните избори.
Снимка: БТА

Резултатите от местните избори ще са решаващи за управляващата коалиция, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, след като регистрира в ЦИК партията си за участие в изборите.

Симеонов каза, че ще бъде безкомпромисен към манипулации, които могат да разклатят управлението.

„Ако пак се използват тези отвратителни манипулации, особено в изборния ден, каквито бяха направени в Пловдив, бъдете сигурни, че коалицията няма да я има. Успех ще бъде, както за всяка партия, дай боже да имаме повече кметове в по-големи градове“, каза той.

Валери Симеонов заяви, че не е възможно разпускане на парламентарната група на коалицията „Обединени патриоти“, каквото е настояването на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, след като всички негови депутати напуснаха парламентарната група.

„Няма как да стане, просто се учудвам. Нямат ли юристи тези хора. Не четат ли наредбата, закона, правилника на Народното събрание. Лишено е от юридическо основание. И ми е тъжно да го казвам на хора, които имат висше юридическо образование. Просто не знам, не ги гледат тези работи“, каза Симеонов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!