Eмисия новини
от 14.00 часа

Крум Зарков: Операцията по т.нар. шпионски скандал буди огромно недоумение

Крум Зарков
Снимка: Светослава Кузманова

"Такава операция буди едно огромно недоумение", заяви пред БНР депутатът от БСП Крум Зарков по повод на разпитите и ареста на председателя на движение „Русофили“ Николай Малинов, който е обвинен в шпионаж в полза на руски организации. Според Зарков винаги в предизборна ситуация се намира някой, който да поставя под съмнение геополитическия избор. 

"България е направила този избор и тя е в ЕС и НАТО. ... Има политически сили, това все повече важи за ГЕРБ, които нямат с какво вече да убедят хората в собствената си легитимност и търсят измислен външен враг, който обикновено се оказва българин, срещу когото да насочат общественото мнение. И така евроатлантизмът в България се заплашва най-вече от неговите защитници, които развяват непрекъснато заплахата за промяната на геополитическата ни ориентация, когато дойдат избори", коментира той.

Според депутата от левицата не е случаен изборът на датата 9-и септември за акцията срещу движение "Русофили".

"Вместо да преодолеем различията във възприемането на тази дата чрез исторически факти и данни, те непрекъснато ги заострят и непрекъснато се изправяме едни срещу други. Докато се борим какво се е случило около датата 9-и септември, ние забравяме да видим какво се случва на 9-и септември 2019-а година", обясни той предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт". 

По думите му цялата "афера и шпионски скандал се вписва в политиката на ГЕРБ на непрекъснато разделение и на подклаждане на напрежение".

Цялото интервю на Дияна Янкулова с Крум Зарков в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.


Още от