Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева: С тези ралита градя пътечка към 2020 и един по-сериозен сезон

След второто място в чешкото рали Барум, Екатерина Стратиева и Георги Аврамов се изправят пред ново предизвикателство - рали Кипър, което е 7-и кръг от европейския рали шампионат. Състезанието ще под номер 100 в кариерата на двукратната ни европейска шампионка, а Кипър ще е 21-та държава в която ще се състезава. Надпреварата  се проведе от 27 до 29 септември, като  и този път Стратиева заложи на Пежо 208 R2.


„От 2012 година искам да стартирам в Кипър. Много пъти съм правила опит да организирам нещата, да събера средства, но все се разминавах. Миналата година бях там, но като зрител. Въобще не подозирах, че рали номер 100 ще бъде точно това. Много бързо се случиха нещата. В Чехия, видях, че имам доста енергия. Почувствах се добре зад волана. От три години не съм усещала тази енергия. Въпреки, че в последните години не съм активна в Чехия показах едно ниво, което с малко повече работа мога да бъда доста конкурентна, даже и да мина лидерките в момента“, заяви Екатерина Стратиева.

„Последните макадамови състезания, в които съм участвала са били през 2014 година. Във вторник организаторите правят тест – цял ден на две различни трасета. Разчитам много на него. За Георги това ще е първо макадамово състезание. Сигурно ще му е много различно, особено при писането на записките заради постоянното подскачане на колата.“, допълни най-бързата ни състезателка.

„Като цяло стратегията ми е да направя Кипър и след това старта в Унгария. Надявам се чрез тези състезания да изградя някаква пътечка към 2020 година и един по-сериозен сезон“.

Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна