Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перу сюрпризира неприятно Бразилия, Аржентина с убедителен успех срещу Мексико

Бразилия - Перу 0:1
Снимка: БТА

Шампионът на Южна Америка Бразилия допусна първа загуба от четвъртфинала на световното първенство по футбол в Русия през 2018 година, след като отстъпи с 0:1 на Перу в контролна среща, играна в Лос Анджелис.

Бразилците трудно създаваха опасности пред перуанската врата и дори влизането в игра на звездата им Неймар в средата на второто полувреме не промени това.

В същото време Перу показа отлична дисциплина и изчака шанса си да нанесе решителен удар в 85-ата минута, когато Луис Абрам се разписа с глава след центриране от фаул.

В малкото минути до края Бразилия така и не успя да създаде реален натиск пред вратата на съперника си и по този начин бе сложен край на серията на "кариоките" от 17 мача без поражение.С хеттрик на изгряващата си звезда Лаутаро Мартинес Аржентина разгроми с 4:0 Мексико в контролна среща, която се игра в американския град Сан Антонио.

Всички попадения в двубоя паднаха до 39-ата минута, а старт на головото фиеста за аржентинците даде 22-годишният Мартинес в 17-ата минута с изключителен самостоятелен пробив.

В 22-рата нападателят на италианския Интер покачи на 2:0 след чудесно подаване на Леандро Паредес, а "Ел Торо" имаше основна роля и за третия гол на Паредес от дузпа в 33-тата минута, спечелвайки наказателния удар.

Крайното 4:0 бе оформено отново от Мартинес в 39-ата минута, когато за пореден път в мача той се справи с неориентираните централни бранители на Мексико.

През втората част Аржентина продължи да доминира по всички показатели, но нов гол така и не падна.

Участие в мача за южноамериканците не взе капитанът Лионел Меси, който все още се възстановява от контузия.

Отборите на САЩ и Уругвай завършиха 1:1 в контролна среща, която се игра в Сейнт Луис.

И двете попадения в мача паднаха през второто полувреме, като резултатът бе открит в полза на гостите от Брайън Родригес в 50-ата минута, но янките изравниха с попадение на Джордан Морис 11 минути преди края.
В последните секунди на мача Нейтън Нандес можеше да донесе победата на Уругвай, но ветеранът на американската врата Брад Гузан се справи отлично с удара му и успя да го блокира.

В друга контролна среща от тази нощ Хондурас се наложи с 2:1 над Чили като домакин.

Гостите бяха тези, които първи стигнаха до гол в 19-ата минута чрез Алфонсо Парот, но след почивката Хондурас направи пълен обрат с попадения на Алберт Елис и Ектор Кастеянос.

В Тампа Бей, САЩ отборите на Колумбия и Венецуела завършиха при безличното 0:0, докато в Куенка домакините от Еквадор се наложиха с 3:0 над Боливия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!