Eмисия новини
от 12.00 часа

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Обвиненията в шпионаж в полза на Русия срещу председателя на движение „Русофили“ Николай Малинов намират място и в американски и руски издания. „Вашингтон пост“ пише, че обвиненията са последвали дипломатическия скандал около изложбата в Руското посолство, посветена на „освобождението на Източна Европа от нацизма“. Руският „Комерсант“ изтъква, че „господин Малинов“ е бил награждаван от руския президент Владимир Путин с медал „Пушкин“ през 2011 и орден „Дружба“ през май т.г.

В западния печат основна тема е оставката на Джон Болтън. Според „Вашингтон пост“ наследството на вече бившия съветник по националната сигурност на Белия дом е „хаос, неспособност за работа и липса на съдържателни резултати“.  Хаосът ще властва, независимо кой съветва президента, пише „Ню Йорк Таймс“.

Според изданието Доналд Тръмп е искал край на враждебността срещу Северна Корея и Афганистан и предпазливост относно Иран и Венецуела, а си е избрал защитник на войнствеността, който презира дипломацията и пренебрегва съюзниците, какъвто е Болтън.

„Гардиън“ пише, че „отърваването“ от Болтън е добро, но проблемът е в шефа му.

Ястребът Болтън плати цената, че не вижда света като Тръмп. Според „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ уволнението на Болтън е направило света малко по-сигурно място. 

Още от

Акценти от чуждестранния печат

публикувано на 16.09.19 в 10:33

Най-четени