Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владо Николов ще напусне треньорския пост в Левски заради сина си

Владо Николов
Снимка: ВК Левски София

Волейболната легенда Владимир Николов планира да се оттегли от треньорския пост в Левски. Това трябва да се случи в края на предстоящия сезон, сподели самият той по НОВА.

Наставникът на „сините” посочи и основния мотив за своето решение, а именно – сблъскването с все повече трудности да бъде треньор на 15-годишния си син Александър. Според Николов настоящото статукво ощетява развитието на неговия наследник, тъй като той изисква от него много повече в сравнение с всеки друг млад играч.

„Когато играе детето ми, моето сърце спира. Това може да го каже всеки родител”, заяви Николов. „Големите очаквания на някакви хора към мен са нищо в сравнение с очакванията, които аз имам към себе си и собствените си деца. Аз винаги имам най-големи очаквания към себе си и към собствените си деца. Затова съм решил на 99 процента, че повече няма му бъда треньор по простата причина, че е изключително трудно за мен, още повече за него. Аз пак ще го гледам. Ще го гледам в мачовете, а не на всяка тренировка”, добави той.

Идеята на Николов е от сезон 2020/2021 той да бъде наследен от сегашния си помощник и бивш негов съотборник в националния тим Андрей Жеков. „Ще се опитам да намеря други подходящи хора, защото моите знания не са уникални. Знанието, което имам, не е уникално, то е почерпено от други треньори”, завърши бившият национал. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!