Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светльо Витков и Ерол Ибрахимов обещават незабравим концерт на 14 септември в Маймунарника

Светльо Витков, Ерол Ибрахимов /от ляво на дясно/
Снимка: Радостина Билярска

Светльо Витков и Ерол Ибрахимов събират почитатели на концерт на 14 септември, когато ще свирят на открито. 

Концертите на открито се получават по-добре, смятат изпълнителите. "На открито е доста по удобно за публиката, освен това Маймунарника е доста голям, около 3 000 екземпляра могат да се съберат в него", отбеляза Светльо Витков в предаването "Хоризонт до обед".

"Харчат се билетите, много вървят, много добре тръгват. Българските концерти имат един проблем, че билети за българските концерти се купуват в последните дни. Може би не е проблем, но това леко държи всички участници в шоуто - дали ще има хора, дали няма да има. При нас няма как да няма хора, защото шоуто, което ще видите,  смятам наистина, че това е един от най-добрите български концерти, който може да се види за годината, пък и ние няма да свирим често. Нашето вътрешно правило е да свирим максимум два пъти в годината", допълни Светльо Витков. 

"Общо взето се очертава продължителна програма, но за сметка на това забавна", обещава Ерол Ибрахимов.

"Интересното е, поне моите наблюдения, че идват доста млади хора, деца за нас, защото те не са били родени може би... Не, родени са били, но са били малки, когато са се правили парчетата, защото "Уикеда" е на вече 20 години, "Хиподил" е на 30 години", изтъкна Ибрахимов. 

"Уикеда" ще изнесе концерти в няколко европейски държави през ноември тази година и февруари 2020 г. 

"Малко са нещата, които забравяме умишлено по-скоро, за които си затваряме очите, не искаме да ги признаем даже пред себе си, защото малко ни е срам от тях, малко се страхуваме от тях. Бягаме от тях. Но според мен колкото и да е трудно трябва човек да се изправи пред трудностите и да ги погледне смело в очи", заяви Ерол Ибрахимов.

"Докато човек си подскача в облаците с безмислени фрази, натрупани от миналото и носи, вее прашното знаме на миналото, той никога няма да тръгне напред, да се погледне в огледалото, да разбере реално това огледало криво ли е, право ли е и да поеме по пътя, по който трябва да поеме, за да постигне някакъв успех и щастие в живота си, както и не само в своя, а на всички хора, с които живее", смята Светльо Витков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна