Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Илиев на 38 за дълголетието и любовта към футбола

И на 38 години Георги Илиев продължава да радва феновете на футбола у нас
Снимка: БГНЕС

Преди няколко дни Георги Илиев навърши 38 години. Един от най-добрите полузащитници у нас е носил екипите на Черно море, Локомотив (Пловдив), ЦСКА и китайския Шъдзяджуан Юнчан.

"Чувствам се добре. Все пак 20 години професионален футбол изтощава тялото на човек, но на тази възраст се чувствам добре", каза пред "Хоризонт" Георги Илиев. Той е обвързан до края на 2019 година с Локомотив (Пловдив), където са свързани и едни от най-добрите му спомени като футболист.

"Имам договор до края на календарната година с Локомотив (Пловдив) и след това ще мисля какво ще правя. Добре е да бъда концентриран върху това, което е в момента. Има различни възможности пред мен, но не искам да говоря сега за тях. Офертата от клуба бе за една година, но по мое желание подписах договор за 6 месеца. Всичко е възможно да се случи. Сега има две опции пред мен, но декември или януари ще стане ясно всичко. Гордея се с това, което ме е превърнал футбола като човек. За отговорността и морала мога да бъда горд от това. Не съм имал сериозни контузии. 20 години играя, а това е сплав между ген и работа. Имам си добър хранителен и спортен режим и мисля, че това е водещото", добави Георги Илиев. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени