Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топлофикация - Перник" възстановява дейността си

Топлоподаването в Перник ще бъде възстановено, съобщиха от местната РИОСВ. Утре в 8 часа, експерти от екоинспекцията в присъствието на кмета Вяра Церовска ще премахнат поставените пломби на четвърти и пети парогенератори, за да може котлите да бъдат запалени.

Двете основни мощности на ТЕЦ „Република” бяха извадени от експлоатация  на 5 септември заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса в нарушение на издаденото Комплексно разрешително на дружеството. Забраната пада след извършена днес проверка от екоинспекцията, при която е установено, че „Топлофикация Перник” е изпълнила направеното предписание и на площадката вече не се съхранява слама.

За да се гарантира, че няма да бъде използван неразрешен вид гориво, в предприятието ще бъдат изпратени служители на РИОСВ за 24-часово наблюдение.

Междувременно и Административният съд в Перник постанови спиране на предварителното изпълнение на заповедта на директора на РИОСВ - Перник  от 4 септември, с която бе спряна дейността на парогенераторите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!