Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дават Старата къща във Враца под наем за 1000 лева

Фирма, която предлага 1 000 лева месечен наем за Старата къща във Враца, спечели търг, обявен от общинската управа за отдаването на имота. Недвижимостта е от 123 кв.м и се намира на ул. „Търговска“. Тя е една от забележителностите в града, тъй като в нея се е помещавало първото ръководство на града след освобождението на Враца от турско робство на 9 ноември 1877 г.

Бъдещето на Старата къща обаче ще е друго – наемателят ще я развива като кафе-клуб галерия, при това условие местната власт обяви търг за ползвател на апетитния недвижим имот. Първоначалният наем от 984 лева предизвика интереса на две фирми, това стана ясно при отварянето на ценовите оферти от комисия с председател Петя Велкова, началник на отдел „Общинска собственост“.

Дружеството, което спечели надпреварата, предложи от 1 000 лева месечен наем, докато конкурентът в наддаването –извади 990 лева.

В 3-дневен срок комисията ще оповести решението си, и ако спечелилият кандидат не се откаже, той ще получи правото да подпише договор за наем.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!