Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Валентин Мутафчиев представя новата си книга „Граждани с безсмислен вот“

Книги

Днес в театър „Българска армия“ проф. Валентин Мутафчиев ще представи новата си книга „Граждани с безсмислен вот“. В интервю за предаването „Преди всички“ той разказа:

„Това, което съм написал в моята книга, е едно обобщение на случките и проблемите, описани в първата книга „Граждани с безплатен вот“. Обобщил съм проблемите, които ни вълнуват и които биха могли да доведат до граждани с безсмислен вот, което се надявам, че няма да стане. Оптимист съм“.

Безсмислен е вотът с много очаквания, след който следват много разочарования

„Не искам някой да ме будалка – държава, политици, медии, че правят всичко добро за нас. Те често бездействат и непрекъснато се плюят в името на властта. Реших да им го покажа с факти – събирах и обобщавах в продължение на 4 години“, отбеляза проф. Мутафчиев.

В книгата си той дава и конкретни предложения, като например по въпроса за образователния ценз при гласуването:

„Хората, които по Конституция имат право да гласуват, да си спазят първо конституционните задължения да имат образование, за да могат да изпълнят и другото – да гласуват“.

Той е дал своите предложения и за здравната система. Според него е крайно време да се плаща на лекар за свършена работа, а не за записан пациент.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!