Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Ивана Папазова за премиерния спектакъл „Слава“ на Пловдивския театър

Снимка: dtp.bg

В „Артефир“ продължаваме да следим 23-тото издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, на който Пловдив е домакин до 22 септември. След снощната премиера на спектакъла „По-полека“ по песни на Стефан Вълдобрев, фестивалната програма предлага днес още едно премиерно заглавие - „Слава“ на Пловдивския театър „Николай Масалитинов“.

Постановката е на режисьора Стайко Мурджев по пиесата на британския драматург Питър Куилтър, отличена с номинация за престижната награда „Лорънс Оливие“ за най-добра нова комедия през 2005 година. До днес пиесата е преведена на повече от 27 езика и се играе по сцените в целия свят. Представлението на Пловдивския театър е първата ѝ постановка в България.

Премиерата на „Слава“ е тази вечер от 19.30 часа, а в „Артефир“ ви срещнахме в аванс с изпълнителката на главната роля – актрисата Ивана Папазова, която се превъплъщава в образа на Флорънс Фостър Дженкинс, известна като най-лошата певица на света.

В представлението участват още Димитър Банчев, Атанас Атанасов, Мариана Йотова, Боряна Братоева и Елена Кабасакалова. Сценографията и костюмите са на Петя Боюкова, а музиката - на Петър Дундаков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!