Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Сърбия победи САЩ на баскетбол

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като в продължение на 13 години националният отбор на САЩ нямаше загуба на голямо първенство до двубоя с Франция вчера, сега в рамките на 24 часа американците допуснаха второ поражение - този път от Сърбия от с 89:94 в мач за разпределение на местата от пето до осмо на световното първенство по баскетбол за мъже в Китай.

Срещата, която беше повторение на финала на предишния шампионат на планетата, предложи много любопитно развитие. Сърбите започнаха вихрено двубоя и след първата четвърт водеха с невероятните 25 точки при 32:7.
Ролите тотално се размениха във втората четвърт, която бе спечелена от САЩ с 33:12 и така на почивката резултатът бе 44:40 в полза на Сърбия.

Малко преди края на третата част американският отбор намали изоставането си до две точки при 59:61, но в началото на последния период сърбите направиха нова серия от точки, която им възстанови двуцифрения аванс и до края на мача те нямаха особени затруднения да го задържат.

Най-резултатен в мача за Сърбия бе Богдан Богданович с 28 точки. Владимир Лучич добави още 15 точки, а Василе Мицич завърши с 10.

За САЩ Харисън Барнс вкара 22 точки, 18 прибави Кемба Уокър, а с 16 остана Крис Мидълтън.

С победата Сърбия си осигури двубой в мача за петото място на световното първенство, където ще срещне съставът на Чехия, който победи Полша с 94:84. Американците пък ще играят за седмата позиция с поляците. Какъвто и да бъде обаче развоят на срещата, това ще бъде най-лошото представяне на американски отбор на световно първенство, откакто в тима играят баскетболисти от НБА.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна