Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колумбиец с първа победа в обиколката на Испания

Рафал Майка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Колумбиецът Серхио Игита постигна първата си победа в голяма колоездачна обиколка, след като триумфира в 18-ия етап на "Вуелтата".
Игита показа страхотно самостоятелно каране в днешния 177,5-километров етап от Комунидад де Мадрид до Бечерил де ла Сиера и финишира за 4 часа, 33 минути и 9 секунди.
Лидерът в генералното класиране Примож Роглич (Словения) завърши втори на 15 секунди зад Игита, като в последните метри изпревари испанеца Алехандро Валверде и поляка Рафал Майка.
Третото място на Валверде пък му гарантира завръщане на втората позиция в общото подреждане, като изостава с 2 минути и 50 секунди от Роглич.
Колумбиецът Наиро Кинтана, който бе втори преди днешния ден, вече изостава на 3:31 минути от Роглич, след като днес финишира на осмо  място на 1:16 минути зад сънародника си Игита. Заедно с Кинтана на финала пристигна и словенецът Тадей Погачар, който отново ще трябва да сдаде бялата фланелка за "най-добър млад колоездач" на колумбиеца Мигел Анхел Лопес, завършил днес пети на 17 секунди зад Игита. В генералното класиране Лопес е четвърти на 4:17 минути зад Роглич, а Погачар вече е пети на 4:49 минути. Челната шестица се затваря от Майка, който е на 7:46 минути от лидера.
В петък предстои сравнително лесен етап за участниците - 165,2 километра от Авила до Толедо със само едно изкачване в самото начало на състезателния ден. До края на Обиколката на Испания остават още три етапа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени