Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раниери преговаря за треньор на Динамо (Киев)

Клаудио Раниери
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Динамо (Киев) Игор Суркис е провел среща с италианския специалист Клаудио Раниери за треньорския пост в тима, съобщава твърди sportanalytic.com. Сайтът съобщава, че Раниери веднага ще подпише договор и ще започне работа в Динамо (Киев), ако преговорите приключат успешно. Раниери е без ангажименти от края на май, когато водеше за кратко Рома в италианската Серия А, а пред Суркис е признал, че има още една оферта. Раниери преговаря паралелно и с националния отбор на Гвинея, като шефовете на въпросната федерация също са му предложили офертата си.
67-годишният специалист си вдигна неимоверно цената след като спечели шампионската титла в Англия със скромния отбор на Лестър, който по-късно стигна дори до четвъртфинал в Шампионската лига.
Отборът на Динамо (Киев) се намира почти в постоянна криза в последните години, но сега нещата са доста критични, тъй като те заемат пето място в украинското първенство с 8 точки от 5 мача. Отборът започна сезона с Александър Хацкевич на треньорския пост, а в момента се води от спортния директор Алексей Михайличенко, който е временен вариант.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна