Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наоми Осака уволни треньора си

Наоми Осака
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Наоми Осака уволни втори треньор в рамките на седем месеца, разделяйки се с Джърмейн Дженкинс след ранното си отпаданане на Откритото първенство на Съединените щати по тенис..

Дженкинс, дългогодишен спаринг партньор на Винъс Уилямс, замени Саша Бажин през февруари, седмици след триумфа на японката на Аустрелиън Оупън. 

„Изключително благодарна съм за времето, което прекарахме заедно и нещата, които научих на корта и извън него, но смятам, че е настъпил подходящият момент за промяна“, написа 21-годишната японка в Туитър. „Уважавам те и те ценя като човек, благодаря ти за всичко“.

Водачката в схемата в Ню Йорк Осака изпитваше проблем с коляното, преди да бъде отстранена от 13-ата в схемата Белинда Бенчич в два сета на осминафиналите. Това продължи труден сезон за нея след втората й титла от Шлема в Мелбърн, последвана от ранни отпадания на "Ролан Гарос" и Уимбълдън. Титлата на Аустрелиън Оупън я направи първата азиатка, която достига до номер 1 в ранглистата и първата тенисистка от която и да е нация, която печели последователно първите си две титли от Големия шлем след Дженифър Каприати през 2001 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени