Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва четвъртото издание на градския „КвАРТал Фестивал 2019 vol. 4”

От днес започва четвъртото издание на любимия градски „КвАРТал Фестивал 2019 vol. 4” - най-голямото събитие в подкрепа за културен, творчески квартал в София “КвАРТал”. Фестивалът ще се проведе традиционно в три дена преди Деня на София – 17-ти септември, като алтернативно празненство за столицата през уикенда на 13, 14 и 15 септември. Темата тази година е хората на квартала.

С цел тази година да се децентрализира програмата из целия периметър на КвАРТал-a (зоната между бул. ,,Дондуков“, бул. ,,Мария Луиза“, Бул. ,,Сливница“ и бул. ,,Васил Левски“), програмата е разделена на няколко основни зони с концентрация на пространства, които в колаборация ще разгърнат многообразна програма. Зоните са “улица Триадица”, “Дом на киното” и от другата страна на същата улица към пожарната – зона ул. “Екзарх Йосиф”, зона “Сердика”, зона “Цар Симеон”, зона “Веслец”, зоната около ул.”Св. Св. Кирил и Методий” и ул. “Росица” и частта отвъд ул. “Раковски”.

Целта е хората да се загубят из малките улички на стара София и да усетят духа да малките локации в района, да преоткрият КвАРТал-а. Всеки един посетител или съсед с програмата, поставена по локациите, ще може да си направи по един тур, да чуе музиката, да се влее в работилниците, да пробва нещо ново и да стане част от голямото сърце на КвАРТал-а.

Важен акцент тази година са и двете освободени от движение улици “Веслец (в частта между ул. “Екзарх Йосиф” и “Цар Симеон”) и ”Цар Симеон” (в частта между ул. “Сердика” и бул. “Мария Луиза” , които ще се превърнат във временни пешеходни зони в събота на 14 септември в часовете между 16.00 - 22.00 ч. Това е част от инициативата с цел повече публични пространства за хората в района. Ще има програма за малки и големи: изложби, музика, дегустации, пиано концерт на улицата, ще се разлива шоколад, ще се правят кукли от хартия тип Тим Бъртън, ще се слушат грамофонни плочи, ще има уроци по суинг танци на паветата, турнири и какво ли още не.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени