Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда се измъчи за 2:1 над Ботев (Враца)

Нападателят на Арда Спас Делев.
Снимка: Официален сайт на Арда

Арда Кърджали стигна до труден успех с 2:1 в домакинството си на Ботев Враца в среща от 9-ия кръг на Първа лига. Радослав Василев и Иван Коконов се разписаха за тима воден от Стамен Белчев, а капитанът Домовчийски бе точен за гостите. През второто полувреме в игра за Ботев се появи Валери Божинов.

Още в началото на срещата футболистите на Ботев (Враца) създадоха две много добри ситуации, които Иван Караджов успя да спаси. Първо бе отразен удар на Валери Домовчийски, а след това и на Даниел Генов.

Арда поведе в резултата в 16-ата минута с гол на Радослав Василев. Спас Делев нацели гредата с удар от фаул от около 30 метра. Последва шут на Иван Коконов, който Красимир Костов изби акробатично, отбитата топка попадна в Радослав Василев и той майсторски се разписа.

В 29-ата минута Спас Делев направи сериозен пропуск на метър от вратата на Ботев (Враца), а основната заслуга бе на Костов.

След почивката и двата отбора продължиха да създават добри възможности. В 57-ата минута Иван Коконов и още двама футболисти на Арда излязоха очи в очи с вратаря на Ботев, но нападателят предпочете да подава и защитник успя да изчисти в корнер.

В 66-ата минута Валери Домовчийски изравни, след като с глава засече неспасяемо центриране на Даниел Генов.
Само пет минути по-късно Ховсепян изведе Илиша Сам зад защитата, а неговият удар бе избит от Костов, но топката остана пред празната врата и Коконов не сбърка за 2:1.

Секунди по-късно от непосредствена близост Сам изпусна да реши всичко в този мач. В 75-ата минута в игра се появи и Валери Божинов, който малко след това успя да се разпише, но голът бе отменен поради засада.

До края на срещата Сам пропиля отлична възможност да запише името си сред голмайсторите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени