Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Добрич разследва взрива на бензиностанция с една жертва

Автомобилът, чиято газова уредба експлодира, по документи не разполагал с метанова инсталация

| обновено на 16.09.19 в 20:26
Лекарите в многопрофилната болница в Добрич не успели да спасят жената, която била с тежки рани и изгаряния след взрива.

Все още се изясняват обстоятелствата около инцидента с избухналата метанова бутилка на бензиностанция в Добрич. Взривът стана в събота вечерта по време на зареждане. Пострадаха две жени, едната от които почина по-късно в болница. Прокуратурата в Добрич започна досъдебно производство.

Таксиметровият автомобил, чиято газова уредба избухна в събота вечерта е минал технически преглед на 20 август, но никъде в документите не е записано, че притежава метанова инсталация, заяви началникът на „Автомобилна администрация“ в Добрич Стефан Милев.

„В момента на извършване на техническия преглед автомобилът не е бил с монтирана газова уредба“, каза той.

По думите на Милев след инсталирането на газова уредба автомобилът е трябвало отново да премине проверка за техническа изправност.

Според служителя на бензиностанцията, извършила зареждането, Димитър Димитров, инцидентът е възникнал заради неизправна бутилка.

„Неизправна бутилка и самоинициатива в ремонтирането на същата газова инсталация на автомобила, предизвикал инцидента“, каза той.

По-рано днес окръжният прокурор на Добрич Златко Тодоров заяви, че е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели и са назначени необходимите съдебно-медицински и технически експертизи. той посочи, че тепърва ще се установява кога за последно е била проверявана за техническа изправност бензиностанцията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени