Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашка в София на инициативата „Стара хартия за нова книга“

| обновено на 15.09.19 в 13:39
Снимка: starahartia

Дълга опашка от деца и родители се изви днес на столичния булевард „Витоша“, където за седма поредна година се провежда националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“.

Според регламента всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 килограма хартия за рециклиране, получава книжка като подарък. Децата, донесли допълнителни 5 килограма, получават втора книжка на екотематика.

„Очакваме много деца да предадат хартия, да си изберат книжки и да ги зарадваме в днешния ден. За да се получи книга-подарък, която е на тематика за опазване на околната среда, максимумът е две книги, които могат да получат за днешния ден“, обясниха организаторите на събитието преди първия учебен ден.

„Носим около 10 килограма“, „Много хартия носим, така е. 40 килограма“, споделиха чакащи на опашката.

Други споделиха:

„15 септември е добър повод човек да разчисти всичките стари учебници, тетрадки, изписани тестове и да я предаде някъде, където знае, че ще отиде по предназначение“.

„Винаги ще участваме. За пръв път участваме, защото винаги разбираме, след като инициативата вече е свършила, но сега достатъчно рано разбрахме и се включихме“.

„Стара хартия за нова книга“ продължава до 17 часа днес.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени