Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на НС Цвета Караянчева е със счупена раменна става след ПТП край Хитрино

| обновено на 15.09.19 в 19:08
Цвета Караянчева
Снимка: БГНЕС

Инцидент с кортежа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е станал на пътя Шумен-Силистра близо до Хитрино.

Във Фейсбук тя съобщи, че е със счупена раменна става. В катастрофата е пострадало и момиче на 10 г.

Караянчева е откарана с хеликоптер и настанена в университетска болница „Лозенец“. 

Кортежът на Националната служба за охрана е бил от два автомобила, като е ударен основният, в който е била Караянчева.

Според съобщението от МВР на около 150 метра след разклона за село Върбак лек автомобил „Ауди“, управляван от 31-годишна жена, при завой губи контрол и се удря в насрещно движещия се лек автомобил на НСО.

Водачите са тествани за алкохол, като пробите са отрицателни. Изясняването на причините за инцидента продължава, съобщиха още от МВР.

„Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става. Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре“, написа още Караянчева в социалната мрежа. 

Състоянието на Караянчева е стабилно, потвърди директорът на лечебното проф. Любомир Спасов. Той обясни, че са ѝ направени всички изследвания след транспортирането и че тази вечер ѝ предстои операция в раменната област: „Никой не може да се ориентира какво е било състоянието след катастрофа – дали има вътрешен кръвоизлив, или не…Интервенцията няма да е голяма. Направихме скенер на главата, на шийните прешлени. Тя бе в стабилно състояние с много силна болка по време на транспорта. Предполагам, че в рамките на месец ще бъде абсолютно възстановена и трудоспособна“. 

В катастрофата е пострадало и 10-годишно момиченце, което е пътувало в „Аудито“. То е било откарано заедно с Караянчева в Шуменската болница, а след това освободено за домашно лечение. 

„След като бъдат разпитани свидетелите и бъде изготвена експертизата, ще можем да кажем как точно е настъпило пътно-транспортното произшествие и съответно кой е виновният водач“, заяви пред Радио Шумен районният прокурор Соня Александрова.

От Националната служба за охрана заявиха, че щетите от удара са ограничени благодарение на, „бързата и точна“ реакция на шофьора от НСО.

Временно бе ограничено движението по път Шумен - Хитрино в района на с.Върбак заради инцидента, но към 18 часа бе възстановено. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!