Eмисия новини
от 13.00 часа

Кампания в подкрепа на лечението на учителка от Казанлък

Почти всички училища и една детска градина в Казанлък се включиха в кампания в помощ на лечението на Даниела Драгиева - дългогодишен учител в основно училище „Чудомир“ в града. Те отправиха призив към родители и ученици да не купуват цветя на утрешния първи учебен ден, а вместо това да помогнат на обичания учител.

Даниела Драгиева е дългогодишен учител в основно училище „Чудомир“. На 20-ти август по време на екскурзия в Швейцария е получила сърдечен арест. Независимо от бързата реакция на околните, които ѝ оказват първа помощ и бързо пристигналата линейка, учителката изпада в кома. В момента се намира в университетска болница в Женева. Роднините на Даниела искат да я приберат обратно в Казанлък, където ще могат да полагат необходимите грижи. Директорът на основно училище „Чудомир“ Донка Севданска вярва, че средствата ще бъдат събрани бързо:

„Училище „Чудомир“ е с призив към нашите родители вместо цветя да дарят средства за госпожа Драгиева - изключително добър преподавател, както и изключително добър човек“.

„От сърце се надяваме, че при близките си ще се възстанови бързо“, каза Севданска: „На това се надяваме, още повече, че толкова хора се отзовават на тази благородна кауза“.

Даниела Иванова Драгиева е родена на 1 октомври 1964. Тя е начален учител в ОУ „Чудомир“ с над 25 години стаж и класен ръководител на няколко поколения ученици.

Дарителската смета в помощ на Даниела Драгиева е в Обединена българска банка /ОББ АД/ на името на нейния брат Руси Иванов Драгиев:

Банка:  Обединена българска банка

IBAN:  BG81UBBS80021086604440

BIC:  UBBSBGSF

Титуляр:  Руси Иванов Драгиев

Още от

„Поход на свободата“ в Търговище

публикувано на 18.10.19 в 10:45