Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милан победи 10 от Верона с 1:0

Кшищоф Пятек празнува гола си.
Снимка: БТА

Милан игра повече от 70 минути с човек повече и победи Верона с 1:0 като гост в мач от третия кръг на италианското футболно първенство.

Двубоят беше равностоен до средата на първото полувреме, когато домакините останаха с играч по-малко на терена. Дебютиращият Мариуш Степински беше изгонен заради опасна игра, след като при опит да отиграе една топка вдигна високо крак и ритна в главата удар Матео Музакио. Главният рефер Джанлука Манганиело се консултира с видеоповторение и реши да покаже директен червен картон на полския нападател.

След почивката гостите се настаниха пред наказателното поле на съперника и атакуваха непрестанно, макар и без особен успех. В 57-ата минута Милан беше близо до откриване на резултата, но след хубав удар по диагонала от около 20 метра на Давиде Калабрия топката се отби от дясната странична греда на вратата на Марко Силвестри.

Милан все пак поведе в 68-ата минута от дузпа. Кжищоф Пьонтек вкара от бялата точка първия си гол за сезона, след като Емир Рахмани докосна топката с ръка топката в пеналта в опит да блокира удар на Хакан Чалханоглу.

В 83-ата минута втори гол на Пьонтек беше отменен. Силвестри не се намеси добре след удар на Чалханоглу и полският таран с шпагат отблизо засече отскочилата топка в мрежата, но отново след консултация с ВАР арбитърът Манганиело реши да не зачете попадението заради опасна игра срещу вратаря.

Секунди преди края на добавеното време домакините получиха шанс да се спасят от поражение. Калабрия получи пресилен директен червен картон след нарушение в дъгата пред наказателното поле срещу Матео Песина, но Мигел Велозо стреля в стената от фаула от 17 метра.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна