Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтеглиха жребия за Купата на АТР, България с шанс за участие

В Операта в Сидни бе изтеглен жребият за дебютното издание на новия турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти - Купата на АТР, който ще бъде конкуренция на Купа "Дейвис" и ще изпълнява ролята на неофициално световно първенство по тенис.

Първото издание на надпреварата ще се проведе в три австралийски града между 3 и 12 януари 2020 г., давайки старт на новия сезон. В турнира ще участват общо 24 държави, като България не бе сред първите 19, които получиха място в Купата на АТР, но почти сигурно ще е един от останалите пет отбора, чиито имена ще бъдат обявени на 13 ноември, благодарение на добрия ранкинг на първата ни ракета Григор Димитров.

Всички тенисисти от топ 10 на ранглистата и 27 от топ 30 ще участват в турнира, който ще се проведе в Сидни, Пърт и Бризбън и ще замени Хопман Къп и също така ще бъде и подгряващ турнир за Откритото първенство на Австралия. 24-те отбора са разделение в шест групи по четири тима, като първенците и най-добрите два втори отбора ще се класират за четвъртфиналите. В груповата фаза и елиминациите държавите ще играят по три мача един срещу друг - два на сингъл и един на двойки.

Ето и разпределението по групите:

Група А: Сърбия, Франция, Южна Африка + още един отбор, който ще бъде определен на 13 ноември

Група В: Испания, Япония, Грузия + още един отбор

Група С: Швейцария, Белгия, Великобритания + още един отбор

Група D: Русия, Италия, САЩ + още един отбор

Група E: Германия, Гърция, Канада, Австралия (домакини)

Група F: Австрия, Хърватия, Аржентина + още един отбор. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени