Eмисия новини
от 02.00 часа

Започват засилени проверки за използване на мобилни телефони при шофиране

Снимка: архив

От днес до 22 септември Пътната полиция започва засилени проверки за използване на мобилни телефони по време на шофиране.

Пътните полицаи припомнят, че санкцията за говорене по телефона без хендсфри по време на път е глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

Това е нарушение, което се наблюдава от няколко години и заради това е наложен засилен контрол от страна на органите на реда, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян, старши комисар Николай Димов и допълни, че има постоянен ръст на този вид нарушения и това е много опасно нарушение на правилата за движение.

Ако го съпоставим с ползването на обезопасителен колан например, гражданинът прави своя собствен избор докато при ползване на мобилния телефон е застрашен животът на други хора. Водачите не си признават, че са ползвали телефон, но има необясними пътнотранспортни произшествия при светло време, с добра видимост, на сух път, на прав участък от пътя, при които причината най-вероятно е ползването на телефон, обясни още старши комисар  Димов.

Още от

Запада крайпътната търговия по Е-79

публикувано на 19.10.19 в 19:43