Eмисия новини
от 02.00 часа

България и Норвегия с амбиция да засилят стокообмена

Вицепремиерът Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Кралство Норвегия Ине Сьорайде на срещата им в София.
Снимка: БТА

България и Норвегия трябва да засилят стокообмена си и да развиват повече общи проекти. Около тази теза се обединиха вицепремиерът Екатерина Захариева и министърът на външните работи на Кралство Норвегия Ине Сьорайде. Това е първото посещение на норвежки външен министър в България от 15 години насам.

В рамките на срещата Захариева е изтъкнала изключителния принос на Осло в различни сфери, финансирани по норвежката програма. Един от успешните проекти е кризисният център на Министерството на външните работи, подчерта Захариева.

Тя очерта къде вижда възможност за сериозен напредък.

„Да, стокообменът се увеличава всяка година, но все още той е на доста незадоволително ниво, според мен, в сравнение с възможностите, които имат нашите две държави в областта на търговията, но и в областта на общи проекти между нашият бизнес, свързан с високите технологии“, каза Захариева.

От своя страна Ине Сьорайде също потвърди, че има възможност за развитие в областта на търговията и високите технологии.


Още от