Eмисия новини
от 18.00 часа

Димитрис Георгиев и неговият мюзикъл с елементи на трилър

Автор:
Снимка: Таня Димова

Димитрис Георгиев е само на 25, но вече има няколко филма зад гърба си, които е пуснал волнода летят и да приковават зрителското внимание. Всеки от тях е различен от предходния. Последният например е вдъхновен от действителна история – тази за безпрецедентното бягство на Радослав Колев и Владимир Пелов от Софийския централен затвор. Тежка тема, но това не спира Димитрис.

Той и колегата му Марий Росен създават персонажите си на базата на житейските съдби на двамата бегълци, като самите те малко или много бягат от документалното. „Заедно без теб“ е черно-бял филм, без музикално оформление. Водеща е актьорската игра. Предимно на това разчита и Димитрис във филмите си.

Не може да се каже, че младият режисьор сам е избрал киното за своя съдба. От разговора ми с него разбирам, че всъщност киното го избира, макар и от третия път. Ако изслушате споделеното със слушателите ни „Време и половина“ на Димитрис Георгиев, ще разберете какво точно имам предвид.

Ще чуете и мъничко за мюзикъла му с елементи на трилър. Това не е новият проект на Димитрис, а просто жанра на живота му. От него черпи вдъхновение и за късите филми, които режисира. Чуйте повече, може пък така и самите вие да определите жанра, в който ви се живее.Още от