Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСА откри новата учебна година

нса лого

С тържествено събрание в Аула Максима академичната общност на Национална спортна академия "Васил Левски" откри учебната 2019/2020 година.

В поздравителното си слово ректорът проф. Пенчо Гешев обърна внимание на първокурсниците, които за първи път прекрачват прага на Академията, за да ги приветства за правилния избор да влязат в един утвърден университет в системата на образователните структури, които обучават в областта на спорта, училищното физическо възпитание и общественото здраве и е  водеща институция не само в България, а в Европа и Света.   

"Всички наши специалности, в които подготвяме кадри, са специалности, изискващи дълбоко вътрешно убеждение във всеки един от нас, че сме годни да реализираме тази дейност, защото работим с хора, с деца. Трябва да сте вътрешно убедени, за да бъдете учители по физическо възпитание, треньори, за да запалите любовта към спорта в децата. Нещо повече - да превъзпитаме, ако трябва и техните родители" - допълни проф. Гешев.

По традиция той връчи студентските книжки на първокурсниците от трите факултета, класирали се с най-висок успех на кандидатстудентските изпити, както и на звезди на българския спорт, избрали НСА за свой Университет.

Първокурсници в редовна форма на обучение ще са гимнастичките Мадлен Радуканова, Боряна Калейн, каратистът Борислав Байчев, борецът Захари Зашев, мотоциклетистът Теодор Кабакчиев и др.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени