Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джо Суинсън се кани да обяви, че е готова да стане премиер на Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новоизбраният лидер на британската Либералдемократическа партия Джо Суинсън ще използва първата си реч на партийния конгрес, за да обяви,  че е готова да стане премиер на страната и да критикува „уморените стари партии“, както се изрази, визирайки Лейбъристката на Джеръми Корбин и Консервативната на Борис Джонсън.

Джо Суинсън, която стана лидер на либералдемократите през юли, ще заяви на конгреса в Борнмът, че съпартийците й „градят нещо много специално“.

Либералдемократическата партия преживява възраждане след като към нея се присъединиха депутати от целия политически спектър, недоволни от действията на двете големи партии по отношение на Брекзит. Джо Суинсън се закани, че ако оглави правителство на мнозинството ще отмени Брекзит още в първия ден на нейното управление, защото „няма добър Брекзит за страната“.

Реагирайки на очакваната реч на Джо Суинсън на конгреса, председателят на Консервативната партия Джеймс Клевърли заяви, че „екстремната политика на либералдемократите за Брекзит нито е либерална, нито е демократична, защото иска да анулира най-големият демократичен вот в британската история“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна