Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салпаров: Пречупиха ни в първия гейм

Националите са в минорно настроение.
Снимка: CEV

Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров коментира поражението с 0:3 гейма от Франция в група „А" на европейското първенство, че е имало очевидна разлика в класите между двата тима и тя е била основната причина за тежката загуба.

„Определено французите ни натиснаха много със сервис. Тимът на Франция е един от най-класните отбори и това си пролича в този мач. „Петлите" винаги са били много неудобен съперник за нас. И днес го показаха отново. Жалкото е, че в първия гейм пипнахме 3-4 мрежи и не успяхме да си направим нашите контраатаки, когато вървяхме точка за точка. Там ни пречупиха и заслужено победиха", започна той.

„Сега започваме да се готвим за Италия. Знаехме, че Франция е по-класния отбор в момента, дадохме каквото можахме, но по-добрият отбор победи. Съдиите нямат никаква намеса, съперникът ни победи с огромна разлика. Пожелавам им успех на тях, а ние излизаме в последния мач да се борим срещу Италия. Дай Боже, да покажем добра игра и който е по-добър, да победи", завърши Салпаров.

България завършва участието си в груповата фаза в Монпелие с мач от 20:30 часа наше време срещу "адзурите". 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени