Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър "Българска армия" отвори врати, трупата играе 4 премиери до два месеца

Любимите актьори от трупата на Театър „Българска армия“ започват новия сезон с отворени врати – буквално и в преносен смисъл.

Днес те посрещат посетителите на входа на „Раковски” 98 и водят почитателите на Мелпомена на разходка из театралните потайности.

Зад затворените до скоро врати те могат да видят репетиционните зали, гримьорните, перукерните, ателиетата, фоайетата с култови плакати, както и звукозаписното студио на Дони.

Всички гости на театъра ще могат не само да разглеждат театралните костюми и експонати от емблематични спектакли, но и да ги облекат и да се снимат с арсенал от сценични оръжия – саби, мечове, пистолети, автомати и картечници.

Ще могат да видят репетиции и на трите ни сцени. Ще могат да задават въпроси на Иван Радоев, Дони и Нети, Веселин Ранков, Стефка Янорова, Стойко Пеев… Костюмите и реквизитите също ще бъдат достъпни,разказа пред Радио София директорът на театъра Мирослав Пашов.

До средата на ноември Театър „Българска армия“ ще има 4 нови заглавия на афиша си, допълни Мирослав Пашов – „Любов, любов, любов” на Майк Бартлет, отложената „Маркиз дьо Сад“, „Жена без значение“ на Оскар Уайлд и „Енигматични вариации“ по Ерик-Еманюел Шмит.

Освен това празничният 17 септември е и последният ден, в който билетите за всички постановки през септември, октомври и ноември са на специална цена 10 лева.

През октомври театърът ще отбележи 70 години.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!