Eмисия новини
от 13.00 часа

Международна изложба Акварел

Снимка: nuancegallery

Акварелът е изключително сложна, но в същото време богата и фина живописна техника. За да се овладее са необходими търпение, страст, отдаденост и години натрупан опит. Акварелът е неизчерпаема тема за вдъхновение на стотици художници и колекционери и у нас, и в чужбина.

Големият Дечко Узунов, един от майсторите на акварела казваше:…“…акварелът – той е като любовно писмо…“

В галерия „Нюанс“ се представя Международна изложба акварел, подбрала едни от най-изявените автори в тази област от цял свят – Великобритания, Испания,  Китай, Русия, Тайван, САЩ, Молдова и др. Всеки един от 16-те участници в изложбата споделя своя собствен свят, от една страна от сюжетите си, а от друга своя творчески замах във всяка от творбите, доведен до съвършенство. От абстракция до хиперреализъм, от натюрморти до съновни и абстрактни светове.

Поканените художници са членове на различни международни акварелни организации като Американската акварелна асоциация, Кралския институт на художниците акварелисти и др. Идеята да се организира тази първа експозиция Международна изложба акварел в София е "да обединим – както казват организаторите от галерия „Нюанс„ - художници от най-различни жанрове и техники, за да се покажат безкрайните възможности и разнообразието на акварела“.
Още от