Eмисия новини
от 13.00 часа

Федерер иска да играе до Уимбълдън

Роджър Федерер ще играе поне до юли 2020 година.
Снимка: Wimbledon

Роджър Федерер иска да играе до Уимбълдън следващата година и заяви, че до няколко седмици ще обяви решението си дали ще продължи след това. 

Турнирът на трева от Големия шлем в Лондон е любимият на швейцарския маестро, който го печели девет пъти, и той иска да се завърне поне още веднъж там след драматичния финал срещу Новак Джокович, загубен в пет сета, след като пропиля две шампионски точки.

„Вътрешно в себе си реших, че искам да играя до Уимбълдън. Сега съм зает да направя избор дали да участвам на Олимпийските игри в Токио. Обсъждахме с моя екип какво да правим, говорих и със съпругата си Мирка. Определено ще взема решение в следващите няколко седмици. За мен е важно да имам няколко турнира и след това да се насладя на почивка и време със семейството си", заяви 38-годишният Федерер.

Федерер тепърва ще обяви дали 2020-а ще бъде последната му година в тура, но предположенията са, че ще участва на олимпийските игри, тъй като няма в колекцията си златен медал от този форум на сингъл, а само на двойки със Стан Вавринка.


Още от