Eмисия новини
от 05.00 часа

Макрон втвърди тона към имиграцията

Френският президент Еманюел Макрон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон втвърди тона си по отношение на имиграцията в реч пред парламентаристи броени дни преди обсъждането на нов проектозакон по темата.

„Нямаме право да отбягваме проблема за имиграцията“, е заявил френският президент Макрон на срещата си с депутати и сенатори от мнозинството, пред които е изложил следващите приоритети в президентския си мандат.

Подчертавайки, че Франция винаги е била земя-убежище, той е настоял въпросът да бъде разглеждан „прозорливо и без наивност“. „Буржоазна партия ли искаме да бъдем или не“, е запитал  президентът, подчертавайки, че буржоазията не се сблъсква ежедневно с проблемите на имиграцията, а народните маси клонят към крайната десница и могат да я доведат на власт.

Лидерката на националистите Марин льо Пен веднага съзря в речта на президента амбиции за следващите избори през 2022.

„Мисля, че Макрон няма да направи нищо“ - каза тя днес пред БФМТВ.

Поредният парламентарен дебат за миграцията ще започне на 30 септември на фона на нестихващите протести на „жълтите жилетки“ и неспокоен социален климат във Франция.

Още от
В „банката“ в Белград любители на ракията могат да изберат ракия, да я сложат в бъчва, да я запечатат и тя да отлежи до 36 месеца, което може да увеличи стойността ѝ до 60%.

Сърбия отвори „банка“ за ракия

публикувано на 18.10.19 в 20:36