Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мими Христова и Мария Оряшкова останаха без квоти за Токио 2020

Мими Христова
Снимка: БФБорба

Мими Христова и Мария Оряшкова не успяха да спечелят олимпийски квоти от световното първенство по борба в Нурсултан, след като записаха ранни загуби на шампионата в столицата на Казахстан.

В категория до 57 килограма Христова загуби още в първия си мач от французойката Матилд Ревейе с 2:4 точки. Ревейе пък загуби срещата си от осминафиналите и по този начин не успя да изтегли Христова към репешажите.

Идентична бе съдбата и на Мария Оряшкова в категория до 76 килограма. Оряшкова загуби с 0:10 точки от киргизката Айпери Кизи, която пък на свой ред отпадна от Ерика Уиби от Канада в осминафиналите.

Единствена с шанс за медал от българките има Юлияна Янева в неолимпийската категория до 65 килограма.
Янева достигна до четвъртфиналите след победа над канадката Джесика Бруйлет с 11:0 в първия кръг, но след това отстъпи с 0:3 точки на рускинята Инна Тражукова.

Янева ще се бори на репешажите за бронза, тъй като Тражукова се класира за финала и изтегли българката до баражите за отличието. Янева ще стартира в репешажите утре срещу победителката от двубоя между Сеън Чой (Република Корея) и Аина Темиртасова (Казахстан). При успех в него българката ще срещне Елис Манолова (Азербайджан) в директен мач за бронзовия медал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени