Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова: Имам специална връзка с баща ми, благодаря му за подкрепата

Невяна Владинова
Снимка: БНР

„Най-накрая и аз започнах. Наистина дълго време чаках. Бях спокойна и много ентусиазирана. Много овладяна. За първи старт съм много доволна от себе си. Пропуснах едно, две майсторства, но не от страх или от пестене, просто не си бях насочила много добре бухалките. Като цяло съм много доволна. Искам да благодаря на всички хора, които са с нас и ни подкрепят, на тези в публиката. Мисля, че присъствието на баща ми, всъщност много ми помага. Той е най-спокойният човек, когото познавам. Винаги, когато е с мен на състезание, винаги ми предава тази увереност и това спокойствие. Наистина имаме много силна връзка и искам да му благодаря за това, че е тук. Дядо ми също е голям фен и винаги е с мен. Подкрепя всяка от нас. Вика за всички. Много се радвам, че са тук. Те са ми много, много голяма подкрепа“, това заяви след съчетанието си с бухалки капитанът на националния ни отбор (индивидуално) Невяна Владинова, която днес започна участието си на световното първенство в Баку. За композицията си с бухалки Неви получи оценка от 20.300 точки.

„Доволна съм от оценката. Мисля, че това е една добра оценка като цяло за състезанието. Както казах, пропуснах две майсторства за по 4 десети. Мисля, че напълно реално оценяват съдиите. Вчера успях да гледам всички финали и мисля, че всички са в много добра форма. Имаше една грешка от 16 финала. Всички много здраво се борят за тези квоти. Нашите момичета са много добре подготвени, само трябва да бъдат спокойни. Трябва да пазят енергията си, защото е много тежко, особено за Боряна. Тя вчера игра и два финала, но е млада и ще се справи. Сигурна съм“, допълни Владинова.

Съчетанията си с бухалки днес изиграха и Катрин Тасева и Боряна Калейн. И двете допуснаха грешки с изпуснане на уред. Катрин получи оценка от 20.400 точки, а Боряна 21.350 точки.

„Както казах вчера, когато сме трите, сме по-силни. Чувствах се много добре днес. Бях много спокойна. Като цяло мисля, че се представих много добре. Вече има малко умора, но това е нормално. Това не може да ми е оправдание. Дошла съм да се боря за нещо голямо и трябва да издържа до края. Мисля, че изиграх съчетанието с бухалки много добре. Имаше неща, които не се получиха както трябва, а на финала допуснах и грешка, като не успях да преценя колко точно високо изхвърлих бухалката“, сподели Боряна Калейн.


Боряна Калейн в съчетанието си с бухалки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени