Eмисия новини
от 00.00 часа

Благой Д. Иванов, „Седем градски гряха“ и един комикс за възрастни

Автор:
Снимка: Таня Димова

Трябва да приемем греховете, които ни изкушават и да се научим да живеем с тях в един приемлив баланс. Това ни казва с новия си комикс с хорър разкази Благой Д. Иванов. От разговора ми с него разбирам, че седемте смъртни гряха са просто причината за истинското му вдъхновение, а именно – създаването на комикс, който да бъде възприет като сериозно произведение, каквото то всъщност е.

Зад „Седем градски гряха“ се крие много труд. Този на Благой, но и този на Петър Станимиров – художник, който придава реален образ на греховете. Всички разкази в комикса говорят за човешкото в човека. Те са колкото обикновени, толкова и пълни противоположности.

Благой не се стреми да открие нещо неоткрито досега. Напротив. Той просто стъпва върху раменете на вече добре познати творци, за да почерпи от тях и да надскочи, поне доколкото може, онова, което вече е достигнал. Още много може да се напише за греховете в нас и извън нас, но по-добре би било да чуете какво мисли самият Благой Д. Иванов по въпроса със „Седемте градски гряха“.


Още от

Кои са най-полезните напитки за мъже

публикувано на 20.10.19 в 15:00