Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова обяви приоритетите си, ако бъде преизбрана за кмет

Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви приоритетите си, които ще следва, ако бъде преизбрана за кмет на София. При проверка на строеж на детска градина в кв. „Курило“ на Нови Искър тя представи и част от новия екип, с който ще работи след евентуална победа.

Три са основните задачи пред архитектите на Столичната община, ако Фандъкова бъде преизбрана за нов манат - промяна на общия устройствен план на града, приемане на наредбата за градската среда и дизайна и създаване на нова структура, която да отговаря за инвестиционните проекти на общината.

„Да започне работата по промяната на общия устройствен план, което да ни гарантира запазване на зелени пространства и балансирано планиране на новите територии, за да нямаме старите проблеми с презастрояването, собствености. Втората задача е довършване и приемане на наредбата за градската среда и дизайна, за да можем да подредим града. И третата важна задача е да създадем новата структура, която да отговаря за инвестиционните проекти, да контролира и да следи“.

Тези задачи ще стоят и пред кандидата за общински съветник архитект Ивайло Петков, който ще бъде част от евентуалния бъдещ нов екип на Фандъкова:

„Всички ние съвместно с администрацията израстваме на принципа проба - грешка, но се вижда, че работата е много и контролът, и целият процес - от проектирането до реализацията, трябва да бъде контролиран. Задачата, която аз съм си поставил за себе си, е да приемем едни механизми да направим града по-чист“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!