Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Солскяр прави големи промени за мача срещу Астана

17-годишният Грийнууд ще започне за първи път титуляр този сезон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр обяви, че нападателят Мейсън Грийнууд и защитникът Аксел Туанзебе ще започнат като титуляри в мача с Астана от груповата фаза на Лига Европа в четвъртък. Мачът на "Олд Трафорд" е от 22:00 часа наше време.

За 17-годишния Грийнууд и за 21-годишния Туанзебе това ще бъде първи старт през сезона. До момента нападателят има четири появи като резерва във Висшата лига, а Туанзебе - само една.

Норвежкият наставник обяви, че на вратата на "червените дяволи" ще застане аржентинецът Серхио Ромеро, който ще запише първи мач през сезона. Първи двубой от 24 април като титуляр ще регистрира и полузащитникът Фред, който ще бъде сред 11-те.

За останалите позиции наставникът на англичаните не съобщи подробности, но е възможно 19-годишните Тахит Чонг и Анхел Гомес също да бъдат сред титулярите в мача с казахстанския шампион.

Срещата за Манчестър Юнайтед пропускат контузените Люк Шоу, Антони Марсиал и Пол Погба, а най-вероятно Даниел Джеймс също няма да играе заради травма в глезена.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!