Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха мъжа в Киев, който откри стрелба и блокира мост

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Никой не е пострадал по време на операцията за задържане на мъжа, който вчера заплаши да взриви мост в Киев, съобщи вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков.

На мъжа е била оказана медицинска помощ и е откаран в полицията. Началникът на киевската полиция каза, че мъжът е бивш военнослужещ от украинската армия, от когото в миналото са били изземани взривни вещества, затова е имало основания да се смята, че той наистина носи експлозиви. Но след като е бил задържан, се е оказало, че той не е носел взривни вещества.

В телефонен разговор с полицаите мъжът е поискал да говори с приятелката си, но не е имал никакви искания към властите и затова е било взето решение за силовото му задържане. По време на операцията той е стрелял във въздуха с ловджийска пушка, свалил е и полицейски дрон.

По-рано полицията в Киев обяви, че мъжът е открил стрелба, блокирал мост и заплашил да се самовзриви, както и че третира инцидента като подготовка за терористичен акт.

Заради случилото се беше спряно движението по една от линиите на киевското метро, която минава по блокирания мост. На мястото пристигнаха огромен брой полицейски и бронирани автомобили, снайперисти и спецчасти., а два часа по-късно мъжът беше арестуван.

Инцидентите с огнестрелно оръжие не са нещо необичайно за Украйна, а оръжията са в масова циркулация заради конфликта в източната част на страната.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени