Eмисия новини
от 01.00 часа

Дили Бозаджиева откри изложбата "Красотата на традициите" в Катар

Снимка: Архив

Художникът Дили Бозаджиева откри изложбата "Красотата на традициите" в културно селище-фондация "Катара" в Доха, съобщиха организаторите. Събитието е част от културния календар на българското посолство в Катар.

Експозицията беше открита официално от Халед ал Сулейти, генерален мениджър на Културно селище-фондация "Катара" и от посланик Метин Казак.

В словото си посланик Казак отбеляза, че 15-те творби на Дили Бозаджиева представят българските национални носии, нашия фолклор, както и елементи от архитектурното и нематериалното културно наследство на България. Платната разкриват красотата на българската земя и душевността на българката.

Авторката използва мериносова вълна в творбите си и чрез тази оригинална техника впечатлява публиката със сюжети и образи от традициите и прави съпричастни зрителите към теми като толерантност и културно многообразие. На церемонията присъстваха посланици, дипломати и представители на местните културни среди, журналисти  и част от българската общност в Катар.

Още от

Стефка Янорова на 50! Честит юбилей!

публикувано на 16.10.19 в 11:45

Прелюдия към „Пловдив джаз фест 2019“

публикувано на 16.10.19 в 11:30