Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В здравеопазване СО инвестирала 55 млн. лева за 4 години

| обновено на 19.09.19 в 18:31
Фандъкова провери реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница. С инвестиции на Столичната община е реновирана клиниката по ендоскопска и обща хирургия и е закупена нова ендоскопска апаратура за диагностични и терапевтични процедури.
Снимка: БГНЕС

Общо 55 милиона лева е инвестирала Столичната община в общинското здравеопазване през последните четири години. Кметът Йорданка Фандъкова отчете, че всички общински здравни заведения са в стабилно финансово състояние:

„На практика, първите години ни се наложи да спасяваме общинските болници, приготвени за приватизация част от тях, те, на практика, всички бяха пред фалит. Сега вече виждаме средства за инвестиции, ремонти, оборудване и средства за дофинансиране, един ресурс, който, на практика, средно годишно между 8 и 9 милиона лева инвестираме, за да подкрепим общинските болници за дейности, които не се финансират от Здравната каса“.

Кметът Фандъкова представи второто ново лице, след архитект Ивайло Петков, в листата на общинските съветници на ГЕРБ за предстоящите избори. Това е кардиологът професор Иво Петров.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени