Eмисия новини
от 19.00 часа

Ураганът Умберто остави без ток над 22 000 домакинства на Бермудските острови

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 22 000 домакинства и предприятия останаха без ток на Бермудските острови заради урагана Умберто, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на данни, разпространени от местната електрическата компания Белко.

Освен тази буря, в Съединените щати наблюдават още няколко подобни природни явления.

Окото на Умберто, който в момента е буря от трета категория, се приближава към разположения в Атлантическия океан архипелаг. Заради силните му  ветрове, властите на Бермудските острови наредиха затваряне на училища, клиники и учреждения, допълват от агенцията.

По-рано друго природно бедствие - тропическата депресия Имелда достигна щата Тексас, като донесе със себе си лошо време и пороен дъжд. Очаква се природното явление да са задържи над района през следващите дни.

Заради опасност от наводнения в източната част на щата властите издадоха предупреждение. Под наблюдение поради тази причина са поставени брегът на Тексас, столицата на щата Хюстън, както и части от югозападна Луизиана.

Освен Умберто и Имелда, от Националния център за ураганите на Съединените щати наблюдава още няколко бури. Това са тропическите бури Джери, Лорена, Марио и Кико. Последната в момента се образува в Тихия океан на около 1500 км от Калифорния, докато първата - Джери, в момента е в североизточната част на Карибско море и скоро се очаква да се превърне в ураган. Такива са и прогнозите за Лорена и Марио, който в момента увеличат силата си край бреговете на Мексико. 

Още от