Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалният театър и балет „Арабеск“ представиха акценти от новия сезон

| обновено на 19.09.19 в 17:59

Музикалният театър и балет „Арабеск“ представиха днес акценти от новия сезон. Откриването е на 29 септември от 17 часа с юбилейния концерт „Влез в моя сън“, който е посветен на 60-ия юбилей на главния диригент на театъра Юли Дамянов. Първата премиера е през октомври на класическата премиера „Прилепът“.

Преди официалното откриване на сезона артистите от Музикалния театър ще бъдат тази събота в Сандански. Това ще е първо гостуване на сцената на Летния театър в града, каза директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова и добави:

„На 20 октомври предстои нова постановка на „Прилепът“. В духа на класическите постановки, но търсим възможно най-близо трактовката на сюжета от съвремието, без да е модерна постановка. След това за първи път Музикалният театър кани своята най-малка публика на един блок, който е от детски спектакли. Този блок ще бъде събран между 29-и ноември и 15-и декември, където ще бъдат изтеглени всички детски спектакли, които ще са със зимна насоченост и които до края на декември няма да се играят. Първият спектакъл от детския блок ще бъде премиерата на „Арабеск“ – „Снежната кралица“.

След детските спектакли ще дойде и ред на традиционните декемврийски концерти в Музикалния театър на 21-ви, 22-ри и 27-и, билетите за които вече са в продажба.

За първи път – на 31 декември Музикалният театър няма да е в почивка, а ще работи. В 17 часа в последния ден за 2019 година артистите ще излязат на сцената и ще играят в празнична атмосфера премиерния спектакъл „Прилепът“. Но преди това директорът на театъра Марияна Арсенова обеща нова серия от спектакли на „Фантомът на операта“. Заради строгия регламент с правата на тази постановка, за която трудно се намират билети и предизвика истински фурор у нас, ще има нови 8 срещи с публиката между 3-ти и 17-и ноември. По цял свят към „Фантомът на операта“ има интерес. На Бродуей този спектакъл не слиза от афиша вече 30 години.

Балет „Арабеск“ готви силен старт на сезона 

Първата премиера ще е на 4 октомври, каза Боряна Сечанова – артистичен директор на формацията:

„На 4 октомври ще представим най-новата си премиера, която направихме през май миналата година – опера „Дива“. Това е спектакъл на Марияна Крънчева. Само два дни след това пак неин спектакъл – „Пепеляшка“ за най-малката публика. От там нататък ни очакват новите заглавия, новата премиера на балет „Арабеск“ – „Снежната кралица“. След това имаме празнична програма“.

„Двойнственост“, “Свободно разположени мисли“, „Пътят ми с теб“, „Вода“ и „Капка в океана“ са част от останалите заглавия в афиша на балет „Арабеск“ за този сезон.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени