Eмисия новини
от 13.00 часа

Панталеев иска да боксира на финала

Радослав Панталеев ликува след победата над Савон.
Снимка: БФ Бокс

Радослав Панталеев беше емоционален след победата над Ерисланди Савон, която му осигури медал в категория до 91 килограма на световното първенство по бокс в Екатеринбург (Русия). Кубинецът е бронзов медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, световен шампион от Хамбург 2017 и племенник на легендата Феликс Савон.

„Изключително съм щастлив. Тази победа ми дава сили и надежда за олимпийските игри в Токио догодина. Мога смело да заявя, че ще тренирам още по здраво. Радвам се, защото дълго време чаках този успех. На всички големи първенства, на които съм участва до момента, оставам в подножието на медалите и беше крайно време да ми се случи и това“, започна 26-годишният здравеняк от Долна Митрополия пред сайта на БФ Бокс.

Той призна, че случилото се с Даниел Асенов, който бе ощетен от съдиите на 1/4-финала в категория до 52 килограма, му е повлияло негативно.

„Това няма как да не ти се отрази. Качих се на ринга малко притеснен от съдиите. Мачът обаче започна много добре за мен и всичко се получи. Доволен съм, че успях да победя категорично толкова именит съперник. Дори накрая, когато чух, че победата е с единодушно решение, помислих, че ще му я дадат на него“, каза с усмивка Панталеев.

На полуфиналите в петък Радослав ще се изправи срещу 22-годишния руснак Муслим Гаджимагумедов.
„Имам време да го разуча и се надявам да го победя. Целта ми е да стигна до края на това първенство“, заяви Панталеев.

Още от