Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взривиха гаража на помощник съдебна изпълнителка в Стара Загора

Снимка: Радио Стара Загора

Гараж с лек автомобил, собственост на съпруга на помощник съдебна изпълнителка, е бил взривен в Стара Загора. Полицията работи по всички версии, но заподозрени все още няма.

Сигналът за взрива е постъпил в 2,15 ч. сутринта. На мястото, улица "Цар Иван Асен" 185, е изпратен екип, който е установил, че в резултат на експлозията са нанесени материални щети на гаража, на паркирания в него автомобил и на намиращата се в съседство жилищна кооперация.

Все още не са назначени всички експертизи, но след извършения оглед се предполага, че взривът е възникнал вследствие на използване и възпламеняване на газ, съобщи старши-комисар Стоян Стоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора:

„Нямаме заподозряно лице. Основните версии, по които се работи, са свързани с трудовата дейност на съпругата на собственика на автомобила, която работи като помощник частен съдебен изпълнител“.

От полицията потвърдиха, че по всяка вероятност става дума за умишлено престъпление. В качеството им на свидетели са разпитани и жената, която работи в кантората на частния съдебен изпълнител, и съпруга ѝ, собственик на автомобила. Предположения от тяхна страна за поръчителство не са изказани, обясни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов:  

„Делото е образувано по чл. 333 от НК във връзка с чл. 330, ал. 1. Това е един работен текст, но вероятно ще се отиде на чл. 333 във връзка с 330, ал. 3, където е предвидено наказание от 3 до 12 години лишаване от свобода“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени