Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станете част от Празниците на Стария Пловдив

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Тази година фестивалът “Празници на Стария град” в Пловдив минават под мотото „От огъня – огън“.  От 16 до 22 септември старият град ще е домакин на редица прояви, свързани с живота на града.

Музикалното начало на фестивала беше поставено от Б.Т.Р. на 16 септемврив Античния театър, но същинската музикална програма предстои в последните три дни от седмицата. На сцената на Небет тепе ще излязат музиканти като Котарашки и Романено проджект, Милен Кукошаров и Веселин Веселинов - Еко. А Swing All Stars Jazztet ще свирят в неделя на Римския стадион.

"Пловдив в битието на Европа" е фоторазказ за различните европейски общности (немска, френска, италианска, чешка и руска), обитавали града през втората половина на XIX и началото на ХХ век. Експозицията е в Античния театър.

Steampunk на Петър Велинов ще може да се види в Малката базилика. В къща Хиндлиян показват колекция от 600 стари ютии, а в Стамболян - творби на Евгения Панчова и Светлозар Чавдаров.

Престоят също кинопремиери и книжни представяния, панаир на занаятите, шествия, кулинарни работилници и пленери.

Повече за акцентите в програмата на празниците ще научите от разговора на Мария-Мира Христова с Донка Налбантова от Общинския институт „Старинен Пловдив“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна